Vegánske potraviny
Aby si vegetariáni zaobstali dostatočný príjem vitamínov a minerálov, mali by sa sústrediť na konzumáciu ovocia a zeleniny, či už v čerstvej forme alebo vo forme štiav, napríklad zdravo 100 % ČERNICOVO-JABLKOVÁ ŠŤAVA, zdravo 100 % BROSKYŇOVO-JABLKOVÁ ŠŤAVA alebo zdravo 100 % MRKVOVO-JABLKOVÁ ŠŤAVA 1x200 ml.
Vegánska strava by mala obsahovať aj dostatočný príjem zdravých tukov, napríklad Nástroje zdravia BIO Extra panenský KOKOSOVÝ OLEJ, PLATAN Pupalkový olej, PLATAN Olej z čiernej rasce a mnohé ďalšie. Rastlinné oleje sú bohaté na omega–3 mastné kyseliny. Príjem týchto tukov by ani vo vegetariánskej diéte nemal presahovať viac ako 30 % denného príjmu kalórii.
Vegánske proteíny
Zdrojom bielkovín vegetariánov a vegánov by mali byť najmä strukoviny (šošovica, hrach, fazuľa, cícer, edamame), tiež niektoré druhy pečiva, pri vegetariánoch aj vajíčka. Príjem bielkovín viete zvýšiť aj obohatením stravy o vegan proteíny. Zvyčajne sú vyrobené napríklad z ryžového, hrachového, konopného, sójového základu.
Vegánsky kolagén, vegánske vitamíny a probiotiká
Kolagén je nevyhnutnou súčasťou nášho organizmu, jeho produkcia s vekom klesá. V organizme je nevyhnutný na obnovu a vyživovanie spojivových tkanív ale aj kože. Vegánske kolagény sú vyrobené z prírodných zložiek, napríklad z extraktov ovocia a zeleniny, obohatené sú o aminokyseliny.
Vegánske vitamíny a probiotiká by nemali obsahovať žiadne živočíšne zložky, napríklad živočíšnu želatínu. Vegáni by sa mali pri užívaní vitamínov zamerať najmä na vitamín B12, železo, vitamín D a omega–3 mastné kyseliny.