Vitamín E (tokoferol) radíme medzi vitamíny rozpustné v tuku. Je účinným antioxidantom, spomaľuje starnutie a chráni pred voľnými radikálmi. Vitamín E je súčasťou niektorých kozmetických prípravkov (krémy, séra, kapsule na pleť), užíva sa však aj vnútorne.
Zdroje vitamínu E sú najmä obilné klíčky a obilninové produkty, rastlinné oleje, orechy, zelená listová zelenina, vajíčka a ryby. Príjem a vstrebateľnosť vitamínu E z potravín však nie je vždy dostatočný. Denná dávka vitamínu E je určená ako 15 mg denne pre dospelých, v niektorých prípadoch sa môže denná dávka zvýšiť.
Vitamín E je v organizme zodpovedný za udržanie zdravého zraku, reprodukčných funkcií a pokožky. Nedostok vitamínu E sa prejavuje chudokrvnosťou, zvýšenou tvorbou modrín, poruchou imunitného systému, nervového systému a iné.